Pages

Friday, November 12, 2010

helmet.......part 1

Ni pehal tibe-tibe cite sal helmet….minah rempit ke…ek eleh..baru cite sal helmet,bukan cite lay block pun…ok2…kang2 masuk bab moto,ade yg kene pangkah t….

Bile ingat helmet,kompom beb gelak2 sampai jusco tebrau..kihkihkih ley shopping terus…aishhh…ngarot da…dulu2 rider kat kampong, no hal la xpakai helmet…lelaju bwk cm ne pun (c70, 180km/jam),lau jatuh..x kene operate la kpale korg…paling x pun berdarah tinge sebab dga mak ayah ke abg yang bebel…sumpah aku ckp…hehehe…ye la bab jln kampong aku menggerutu, full throttle pun x kemane…tp ta taw la kalau kat kampong org lain…


ni refresh balik honda c70


So…excuse..balik pade cerite..tu kat kampong….bile masuk je belajar kat poli..aku terlibat sepenuhnya ngan penggunaan helmet…da bawak motor p kelas..walau sekangkang semut pun jauh nyer,korang tetap kene pakai helmet nk lalu dpan pak guard yg ensem tuh…helmet aku pakai bese jer…ni mat rempit dulu2 punyer trend…ms88…taw la ka..xkan tak taw kot…ok refresh balik….nah…



Helmet baru, mang bawak masuk kelas…bukan syg sgt pun,tp dok ari2 kene rembat pun,naya gak…penat dok kehulur ke hilir bwk helmet, one day tuh..aku try la tggl kat motor kan…hati ni dup dap dup dap nk buat cm tuh…ahhh mainan perasaan je kot…ambek ko..aleh2 aku balik..mang sah2 kene rembat helmet aku…cila** punye mangkuk…helmet ms88 pun mau curi ka…so…ri tuh ngan selamber nyer aku balek ngn kepale berbogel lalu dpn pak guard…pak guard pun muke tak bersalah je tahan aku..aikkk geram jek aku…ati da ar panas berbulu je helmet kene rembat,ni pak guard thn aku lak….


Pak guard : helmet mane..?
Aku : kene rembat ar cik….geram tol…
Pak guard : alasan ni da beribu p.cik dga…
Aku : (eh pak guard ni,ngat aku bergurau ke tgh2 ari cm ni…) ta pe la cik balik dulu…(wahh selambernyer aku,lantak kau la pak guard)

Nk melengkap kan story ni…kwn aku tlg rembat kan ms88 tok aku…uishh ley berdarah wei pakai helmet rembat ni…tp ape kan daye…aku tak de sen nk beli baru..kihkihkih…mesti budak yg kene rembat helmet tuh sumpah seranah….sori….helmet aku pun kene curi cm ner….


Senang citer kat poli tuh ‘pinjam,ambek,bwak’ slogan helmet..kihkihkih….



0 comments:

Post a Comment