Pages

Saturday, December 17, 2011

PAKWE ASKAR..

kahkahkahkahkahkahkahkahkah....gelak dulu...sebab ta leh ingt stori bangang ni...

ni kenangan mase aku skolah menengah..mase tuh mcm budak2 baru nak naik lah..dye punye gedik, cover2 cun mang tahap cipan..muke nk ayu2 je sume....pant*k lau nk di ingat kan semule..

aku tak tahu lah tgh2 syok2 tgk tb kat rumah dengo cm gebam gebum mcm nk terbalik je kampung aku tuh....so, mase tuh mental masih budak2, berlari2 kua tgk mane taw kot2 kapal terbang terhempas kat blakang rumah ke...kompem aku pertame smpai pahtu cpt2 call orang TV3....berangan nk jd saksi pertame..pahtu wat cite gebang sket kompem masuk Buletin Utame...hakhakhak

ok..back to stori yg betul...rupe2 nyer yang bunyik gebam gebum tuh askar2 masuk kampung aku tuh nak wat latihan..yang tak ley bla tuh betul2 blakang rumah tuh...cilakek!!
( jelas menunjuk kan kampung aku begitu hulu ye, sampai askar2 pun training kat situ..hakhak)

yang paling best...ape lg anak2 dare kat kampung aku tuh...ni la mase untuk mencari jodoh dikalangan askar..yabedabeduuuuu sume sorak mcm david bekam yg dtg k..aku??? tak kan aku nk join skali kot....malu la...aku ni pemalu..ok!aku tipu....aku pun terjebak same jugak..hahaha bangang sungguh

pelbagai aksi ragam yg dpt aku ingat smpai skang...ade yg pakai2 cun nek moto rambut lepas2 nek moto lalu dpan kem dorang..konon2 cun la tuh mcm lisa surihani nek basikal..wadefak lu..
ade tuh aku rase sejam 3x lalu kat situh....pahtu masuk jam kedua tukar baju lain plak..cm bangang je kan..hahaha

aku n the gang tak de la wat aksi pelik cam tuh...cume aksi kami luarrrrrr biasaaaa......ni sanggup nk gi tgk mat askar punye pasal...nek yamaha terkejut tuh smpai 3orang...hahahaha Tikah(bukan name sebenar), kau rase kau ingat lagi tak...hahaha sape ha lg sorang tu...aku ngat2 lupe lak....cam cilakek kan mase tuh...muke da cun2, baju da cntik2 jap gi nek yamaha terkejut...nek 3orng plak tuh....palat betul hidup kite mase tuh....
haha...bodoh dol lau ingat2 balik.....
yang tak ley bla...nak balik tuh...membe aku de kene ekjos taw..mek kau.berparut kaki...aku sure dye tak kan lupe kenangan tuh..tu la nek lagi smpai 3org....kene usya punye pasal, tekejut2 mto yamaha mak aku tuh....yang aku pelik mase tuh, ta de prasaan malu pon...nmpak sgt gedik kan dulu2...

skang lau ingat...segale sumpah seranah nk kua...kalau boley nk hentak pale kat batu, bia lupe semue...maluuuuu dollll...gare2 pakwe askar jd segituh..

kenangan bangang aku rase...


bace kaki : kawan2..dulu2 kite tak taw yg kite ni berbakat buat lawak kan...da besau2 gini baru nmpk....dulu2 mat2 askar ni jd pujaan kami..kire lau pakwe askar tuh, mang ley bangge thp cipanzi wei..hikhikhik

Hidup Nie Macam Palat...

Luahan yang agak meluap2 kat situ..ok!


Giler babi blog ni aku wat dr tahun lepas...tp tak pandai nk meng aplikasi nye, so jap2 ade jap2 ta de,,,
ta pe la...bia la blog ni buruk sket dr kain lap kaki, pengisian tu yang penting...rase cam gampang plak taip ayat segini..aishhh

Amek kau...aku nak terus kan jugak..aku nak sambung balik....setelah sekian lame kite clash, rupe2 nye aku masih rindu kan kau......wahai blog....wakaka

aku harap sangat kan de orang baik hati tunjuk ajar aq cam ne nk mekap sket blog aku ni..kesian jgk kau eh...hahaha


satu je la aku nk ingat kan kau AZU NOORDIN....

( Jadilah Diri Sendiri)

tu lagi penting nk menghadapi hidup yang semakin palat ni....kalau semue nk ikot orang, mang ta kemane la kau...

kadang2 geli pun ade bace blog and buat blog sendiri....sebab aku geli ni, ye la...aku kan macho+ensem+rock+brutal....tapi ade blog...kahkahkahkah...

PHHUUUUIHHH =.=' geli siak....



bace kaki : aku percaye tak akan ade sorang pun famili, sdare mare, kwn2, pakwe2 ke yang taw full kisah hidup aku...so bile tak tahu tuh, jgn la pandai2 men'judge' diri aku...wahai korang2 semue..!

Thursday, January 13, 2011

MENIRU MODUL DESIGN TOOLS...

uhuk2..kejadian ini di imbas beberapa hari lepas...


lokasi : department of mechanical engineering
time : 2.15pm - 3.15pm
day : monday
class : dtp6

dengan sepantas kilat berlari dr tmpat parking,maka smpai la ke kelas 1 lect ni...dengar-dengar ri ni dia nk wat ujian...bisik membe aku pade piring astro ku ini...

"hurmmm....kau yakin ke dia nak wat test ni beb...aku rase cm tak je..kau tgk muke dia...xbleh bla ar..hahaha (tak de kene mengene pun dgn soalan yg di tanye) " jwb aku dengan suara lantang.

"kau ni...ace kau try tgk dye bwk kertas tebal2 tuh..tuh tak lain mesti soalan test la tuh.." menggelabah kwn aku ni smbil bukak2 nota...

"hahaha..lek la woi...kau nk wat pe je lau de test pun...ade bwk toyol ker? setahu aku la kan,subjek ni note dia tuh je la satu yg besar n tak bpe tebal..nk wat toyol pun tak ley taw..rileks..." fuhh ni ayat seorang kwan yg baik..

" kau ni kan..aku taw la...cume aku nk setting buku dia ni kasi baikk jer...senang nk tgk.."balas kwn aku..

"kau ni kan..boleh tahan gak..tak sempat aku nk perah idea nk tiru cmner...hahaha" smbil memerhati kwn aku...


                                                          ************************************

lect aku  : ok semua...simpan nota.saya buat dua kuiz hari ini.dengar baik2...duuuaaaa

kawan2 aku : hape hencekkkkk....duaaa? kata hencek nk wat test..asal lak tetibe kuiz ni..dua plak tuh

lect aku : kertas test saya ada masalah..

(pelik kan..kertas test masalah..mcm ne tuh..agaknyer kertas tuh lari gamaknyer)

kelas pun yang tadinya mcm kapal perang rosak menjadi sunyiiiiiii...kedengaran suare unggas..burung berkicauan..katak bernyanyi..student lain yg bersembang 10batu boleh dga..m.cik cleaner tgh sapu...srett..srett..srettt...derap tapak kasut lect aku yang mundar-mandir...fuhhhhh hebat kencang jantung ku nk jwb (ceh..pdhal gegelak jep bab tak taw satu menda pun yg soalan tuh nak..hahaha)


tiba-tiba....suddenly...

bakkkkk!!!

(ishhh bunyi ape plak yg jatuh ni)

"awak ni...kalau nk meniru pun agak2 la..ni nota jatuh depan saya..ish2"

cettt...kantoi la pulak membe aku meniru...hahahaha...ape punye turr la....ish2 sekali tengah selak2 nota boley pulak jatuh kan....kahkahkahkah
nsib bek la hencek lect aku sporting...(lect baru...baik mule2 kot)
sesi menjawab pun diteruskan kan



pssssttttt : yang kantoi tuh bukan mmbe sebelah aku ni..tp budak laki..membe aku hebat....so..penuh la kau jwb petang tuh..hahaha jaat



bace kaki : hurmmm...kes toyol2 ni terjadi bila tak study je ok...tak la jahat mane...walau pun memang setiap kali de kuiz n test aku tak penah study..konsep aku senang jer...selagi boleh dpt jawab..jawab je..tak dpt sudah...usaha kan...cume usaha masing2 tu lain skit...hehehehe

Tuesday, January 4, 2011

SATU HARI DI RUMAH

Tajuk ni nk story pasal bile satu hari aku tak de kelas..ape yg aku wat dirumah bersame2 rakan seperjuangan…


1. Bangun kompom kol9 atau kol10pg…tuh aku..yg lelain….hurmmmm lg dasyat..hahaha..kutok korg….korg ukan taw pun….wekkk=P agak kuang haja sket disini yer….hakhhak

2. Mate terkebil sambil raba2….raba lappy dan bodben kesayangan….cucuk…on…nk tggu lame…p basuh muke,gosok gg (2perbuatan ni jrg sekali..hahah bese nyer da 2jam on9 baru g basuh muke n gosok gg)

3. G dapur…cari bahan ape yg boleh di mkn..if tak de…panaskan enjin motor encek AA..g beli sarap…tak pun paling jrg sekali berlaku ialah kejot satu umah then pegi sarap reramai tnpe seorg pun yg mndi..haha kantoi..de la sorg due yg mandi tp yg pasti da tentu betul bukan aku orang nyer…kahkahkah….malu…tak la…muke slamber suda…bukan nk g ngorat pun…nk g mkn je kot (kot..ialah trend skg lau berbual kencang bersame teman seperjuangan)

4. Cube membuat rewang dirumah….seperti mengemas beramai2 atau masak beramai2…ni pon jrg berlaku….tp apbile masing2 kene sawan lalat maka rumah sewe itu bagaikan berpesta menyambut tahikusam thaipusam….habuk bagaikan tidak berani singgah,makanan beraneka jadah juadah spt di keni roges….hahaha

5. Ampaian baju diluar rumah bagai menyentuh simen kerane 1umah berebut2 basuh baju…yo la tyme ni je la rajin..kang da de kelas…mahu seminggu baju longgok..bile kumpul 1 umah..da boleh bukak bundle….

6. Lappy memasing kaan menjadi bahang kerana 24jam on……termasuk aku..bil kite bayar sesame kan..so tak heran pun kalau melambung…

7. Mule tercari2 novel2 lapuk untuk mngisi mase lapang….

8. Masing2 akan menunjukkan wajah yang kurang ceria sekiranyer tiada aktiviti menarik yg dilakukan di rumah.

9. Tyme tu sleep sampai petang..

10.Da petang…aktiviti yg kire rajin gak la 1 umah ni….g melepak kat elly (elly ni kedai makan)…mase ni akan lihat pintu tandas bagai mahu tercabut kerane berebut2 nk mandi….da ptg bru nk mndi…dasyat….hahaha





Bace kaki : hahaha..korg…rahsie bocor lagii…cane ni…jus for fun okey….best giler ngn korg…hehe aku taw korg tak kan bace…bab korg bukan mint sgt blog2 ni…nk2 blog kwn kau sorg ni…huahuahua…senyap2 jep ni…
Bosan semester akhir di politeknik.

Argghhh….setelah sekian membuat pelbagai surat permohonan mahupun surat rayuan untuk tggal di hospital rambutan akhirnye ditolak..musnah impian ku…jadah ye…

Bohjan Bohsan seperti cipan tekene sembelit 3ari…itulah perasaan aku skang ni..mood da la tak bape sihat…AA plak dok sibok keje…ishh amboi tyme nk ngorat lu,smpai tak cukup mase rehat tyme keje pun awk nk msg…skg….amboi2…lempeng kang…

Dop tahe la aku cani smpai abes sem..mujo la sem ni pendek je…aku dengan penuh berkhemah berhemah tgk la takwim calendar pjb…hoorreeyyyy….abes bulan 4 beb…so tak lamee je ag…sabar azu….tlg jgn register name kat hospital rambutan..tak lame je lagi…relaks…


Semester 6 di politeknik johor bahru…(hanye course aku je kot)
Ni de la aktiviti aku setiap hari,setiap minggu,setiap bulan smpai abes sem

ISNIN :  kelas start kol8 smpai kol4 (tu pun jrg2 ade)
SELASA : tgk telebesen0n9, dan tido seharian
RABU : tgk telebesen,0n9,tido seharian mahupun tgk wayang(kebetulan rabu,tiket murah,port jj tebrau)tgk reramai bab 1 kelas xde kelas….
KHAMIS : kelas dr kol8 smpai kol4 (kekadang)
JUMAAT : bengkel kol10-smpai kol12….tapi tak wat keje pun…projek simple..wat jig jer
SABTU : tido seharian
AHAD : tido lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Coppp…bile mase aku dating ngn AA ni…entah la…de mase pun jupe jap2 je..ok la..lepas gak la gelore ni..ops jgn salah faham k…huahuaha…kangen bangat same kamu sih AA…(TERJEBAK TGK SINETRON)


Kesimpulan nyer….mate bengkak + jerawat naik = tido yg tak teratur




Bace kaki : menaip sambil tenung muke encek AA dlm T715 sony ericsson…..waaaa bz nyer keje…hukhukhuk…..geram tol…nsb bek kau tak taw kewujudan blog cik A kau ni…kutok kau diam2..hahaha (tak kutok pun la sayang juz lepas geram..kat u depan2, tak ley…sebab syg sgt)

Monday, December 6, 2010

KITA TAK SUKA AWAK BILA.....

selame saye kenal awk...best sgt2...uit hepi la..mcm dunie ni saye yang punyer.....kalau lah boleh lari lompat berpagar sejauh 100km,da lame saye wat untuk awk untk tunjuk syg saye kat awk...

tp awak....kita tak suke awak bile.....


1. awak selalu dtg lambat kalau kiter ade date...selalu lmbt smpai 2jam..kekadang make-up saye cair...kekadang ketiak saye basah lencun tggu awak..bau masam...tp tak pe sebab saye syg awk kan...awk pun ckp sayer masam,awak xkesah...tp saye semdiri bau pun nk termuntah...hee


2. awak selalu kentut depan saye..mule-mule saye malu gak..tp lame-lame saye suke lak awk kentut depan saye...kire awak gentle la kan...gentle ke mcm tuh...tak pe la,sebab da syg kan...tp wak kalau kentut depan kawan-kawan awak,depan kawan-kawan saye...ee malu sgt awk...tlg ea wak....


3. awak selalu merajuk..tersangat mcm budak kecik...kekadang penat wak nk layan karenah awak mcm tuh...awak nak saye pujok awak..ee pade hal sume tu salah awak...ade ke patut awak suh saye korek idung awk...memang la sayer tak nak...ermm....tak pe la,sebab da syg kan...


4. awak susah nak angkat cll sayer...smpai berpuloh-puloh kali call,baru nk angkat...penat la wak..kekadang tuh rase nak je baling henset tuh kat awk nk tunjuk betape marahnyer sayer...kalau kawan-kawan awk cll,tak sempat ramlah ram nk nyanyi kat nset tuh awk da angkat walau awk bz cam ne sekali pun..saye tak kesah la kalau awak tgh keje ket tdo ke...ni awk buat alasan tengah tgk bola ngn kawan-kawan awk...eee..tak tahu ke saye risau kat awak..tp awk tak kan phm,awak fikir saye ni busy body...tak pe la,sebab da syg kan


5. awak selalu marah-marah saye depan kawan awk...malunyer awak...sampai nak nangis pun awak wat tak tahu jer...kawan-kawan awak pun da pandang semacam...tak pe la,sebab da syg kan...


6. awak selalu tuduh saye ade org lain...tu pun awak tuduh kalau saye lambat balas mesej awk...saye balas mesej lambat sebab kekadang saye tengah wat assigment,tengah tolong emak masak..tp awak tak nak phm...bile saye menangis,baru awak pujok ckp awak syg sgt kat sayer sebab tuh jd cm tuh...kalau awak buat, boleh pulak...tak pe la,sebab da syg kan..


7. awak selalu nk pergi mane2 tak bagitahu saye...awak tahu tak,saye susah hati kalau awak buat cm tuh...pagi awk de kat umah..taw2 mlm awak ade kat bandung,indonesia...ishh awak ni....kalau saye wat mcm tuh kat awk, mesti kene penampar kat pipi saye ni kan..ermm tak pe la,sebab da syg kan...


8. awak marah saye kalau saye rajin on9...saye nk taw gak kabar kawan-kawan saye...awk cemburu tak kene tempat...sampai suh saye delete account fb saye...ermmm tapi awak..saye ajak wat in relationship,awak tak nak...alasan awak..malu kat kawan la,tak market la...sedih saye taw tak...tak pe la,sebab da syg kan..

9.awak suke sangat check handphone saye...bukan ade pape pun...tp kalau awk terjumpe nno telepon lelaki,awk punyer marah...sampai maki-maki saye..padehal tuh no cousin saye..tp kalau saye nk peganng handphone awak,ntah bile dapat...sampai mati pun lom tentu ag..tak pe la,sebab da syg kan..


10. awak selalu hembus asap rokok kat muke saye...taw x,kuang aja sangat mcm tuh..alasan awak,awak suke tgk muke saye terbatuk-batuk cam semput tuh...kalau saye mati time tuh jugak..baru awk tahu...tak pe la,sebab da syg kan...


ni antare beberape saye tak suke kat awak..tp tak penah pun bgtahu kat awk..takut awak mengamuk kat saye..pahtu tggl kan saye...tak nak...sebab saye syg kat awk sesangat....cume saye wat cm ni supaye org lain bace then dierog berubah...tak pun smpai kan kat awk...hehehe kalau org lain bace mesti ckp saye ni bodoh..tp dieowg tak tahu..........

SAYA SAYANG AWK SANGAT-SANGAT.....

Saturday, December 4, 2010

TAHI LALAT...

**mengarut di petang sesuci yang hening ini...hening pulak..roomate aku dok melalak je dr td...yang pasti dia tak tahu nga update blog...maluuuu...hahaha sambil berbekal kan chipsmore 25% ekstra...??? ta pe...sedap gak...agak kelihatan bersepah habuk coklat dimulut aku..jap...kesat sikit...hehehe



wokkeyyy...balik pade mende aku nk cite ni...tahi lalat??? giler arh...aku tak penah tgk tahi lalat..
(azu noordin tak pernah tgk tahi lalat..nak mampos dah ke budak ni) erm abaikan la dia....


tetttt...ok seyes mang aku tak pernah ag tengok tahi lalat depan2 mata aku.....hahaha gelak la....
maksud tahi lalat aku ni,tahi yang betul2 keluar dari perut lalat tuh la...aishhhhh...setakat tahi lalat kat badan manusia,kalau aku tak tahu...baik tak yah g kelas memandu...apa kaitan dengan kelas memandu?? abaikan....



ala aku rasa nak citer psl tahi lalat ni pun sebab housemates aku la ni...masa tengah tggu nak makan tgah hari yang disiapkan oleh chef kat rumah kami, kami pun bersembang la psl tahi lalat ni..
aku selalu tertanye-tanye pade diriku yang pemalu ni...dan bertanye pade ibu bape ku,siblings aku,rakan-rakan aku mahupun cikgu besar sekolah rendah....persoalaan nyer...kenape bintik2 itam kat badan kita ni pggil TAHI LALAT..??? kenape TAHI LALAT? sekali lagi....kenape TAHI LALAT???
sampai skg tak de jwpan..sesape de jwpn yang bernas yang mapu diterime oleh akal ku yang mempunyai IQ tak berape ni..share ngn aku ok...



"mak, ape yang itam kat telinge ni mak...tahi telinge ke..?kenape kaler itam mak..biase kuning jer " ni soalan bodoh mase 10tahun lepas ok...

"mane....owhh..tuh...la tahi lalat la deq..." jwb mak kepade ku smbil memandang dengan renungan siti nurhaliza kpd dato K...h

"ha...tahi lalat mak? nape dia berak kat telinge adeq ye mak...? telinge adek busuk ker...?? " ku tanyer lagi soalan yang mencabar minda puan normah lagi...

"no komen..." begitu telus emak menjawab soalan yang bermain di minda anak nyer...

ku biarkan sepi...selepas kejadian itu..aku berjanji kepada diriku,bangsa,dan agame...aku akan mandi sewangi-wanginyer...supaye tiade sekot pun lalat yang berani berat kat badan aku lagi....tapi tak lame...sampai ku terime satu hidayah tahi lalat tuh ape dlm idup ku...hehehe






MORAL  : tak semestinyer org byk tahi lalat tuh,die busuk ok....kihkihkih